Antiscene pre-release party’s

Om alvast in de stemming te komen werden een aantal reünieconcerten georganiseerd op verschillende locaties.

Vrijdag 26 0ktober Exit

In een vol Exit was vrijdag 26 oktober de aftrap van de Antisceneparty’s. Als vanouds ging iedereen uit zijn dak, het zuipen en feesten nog niet verleerd. De Blue Band trad voor de tweede keer in z’n bestaan op. Let wel, het eerste concert was in 1986 in de Jazzbunker, dus sommigen onder ons waren toen nog niet geboren! Met totaal geschifte covers van bijvoorbeeld Allright Allright en Huilen is voor jou te laat, bracht zanger/gitarist Ron Snipperdag het publiek alvast in de juiste stemming. Na het laatste liedje, een hilarische satire op de Doppelgängers Wij zijn eikels, was het tijd voor Reknub. Met een overweldigende geluidsexplosie werden de gehoororganen op de proef gesteld, de onderbuikspieren gemasseerd en de hersenen losgeweekt. Heftig en moorddadig, met als enige slachtoffer het drumstel.

De avond werd afgesloten met de terugkeer van Serial Sister, Unique en Christiane F op het podium. Samen met Madame Prout, Jean Foutre en Pedo werden de netjes gemanicuurde handen broederlijk ineen geslagen voor een Old School optreden van de Stinksisters. Bij de een het jurkje niet meer helemaal passend, een ander in een totaal nieuwe flitsende garderobe, maar nog steeds herkenbaar onwelriekend. Het dak ging eraf, liedjes werden meegebruld en het bier vloog rond. Letterlijk een spetterend optreden en een geweldige afsluiter van dit feestje. Wie het nog een keertje terug wil zien of er niet bij was (tja… jammer), kan de stinksisters terugzien op Youtube.
Bij de boekpresentatie op 30 november is al dit leuks nogmaals, in verkorte verie, te beleven in Arminius.

Vrijdag 9 November in Las Palmas 2

LUISTER HIER DE LIVE OPNAMES VAN DEZE AVOND:

Alice is Back
Victor Snijtsheuvel / JW van Hemert / Henk van Schaik
God Knows The Absence


Het Antiscene-circus was te gast bij de mondiale mobiele expositie ‘Show your hope’ in Las Palmas 2. Deze schitterende tentoonstelling, met honderden schilderijen van over heel de wereld, vormde het decor van een antisceneparty met een obscuur randje.

Kwamen in Exit de rockers aan bod, deze avond stond in het teken van experimentele uitstapjes. Het was soms even schrikken, waar gaat dit naar toe… om dan net op tijd weer een herkenningspunt te vinden en zowaar een Rotterdamse Captain Beefhart te ontdekken. Zelfs de ingewijden onder ons verbaasden zich over de zangkwaliteiten van Henk van Schaik, beter bekend als saxofonist van De Debiele Eenheid. Samen met Victor en JW, beiden van Figurehead, werd onder de noemer Victorhead menig cliché ontkracht en zelfs de twee covers van Figurehead klonken nog weirder dan ze al waren.
Dit optreden werd voorafgegaan door een reünieconcert van Alice is Back. Liefhebbers van subtiele liedjes met een rafelig randje zullen zich nog de ‘subaqua-sound’ herinneren, ontstaan in een tot studio omgebouwde winkelpand aan de Hooidrift. Alice is Back klonk als vanouds breekbaar en misschien nog chaotischer dan voorheen. Wars van alle geldende regels, werd er regelmatig van instrument gewisseld en soms schaamteloos het publiek de rug toegekeerd. Die zalige dwarsheid, waar kom je die nu nog tegen? Op de valreep is het nog gelukt om een liedje van hen op de cd te krijgen. Gaat dat luisteren!
Als afsluiter werden we verrast door God knows the Absence. Eind jaren tachtig al een buitenbeentje en niet iedereen had ze al eerder gezien. De poëtische, soms hysterische voordracht van kunstenaar Henri van Zanten in combinatie met het spannende onderkoelde geluid van gitaar, bas en drums maakte dat je weer even terug was in de donkere krochten van de jaren tachtig/negentig. Drama, suspense en vervreemding zijn de kernwoorden voor de muziek van God knows the Absence. Speciaal voor Antiscene zijn ze weer bij elkaar gekomen en ze zullen ook een kort optreden doen op de boekpresentatie op 30 november in Arminius.
De avond werd naadloos aan elkaar gesmeed door DJ Mariette achter de draaitafels. Puttend uit haar onbegrensde arsenaal plaatjes uit de Wormshop, waanden wij ons weer eventjes in Dodorama, het roemruchte podium aan de Rochussenstraat.

Antiscene boekpresentatie

In samenwerking met het CBK wordt het boek groots en in stijl gepresenteerd. Meerdere muzikanten zijn benaderd om hun instrumenten uit het stof te halen en de oefenruimte in te duiken om een reünieconcert te geven. Op het programma staan onder meer New Romeos, God knows the absence, Blue Band, Reknub en de Stinksisters in oude bezetting. Deze avond wordt een feest met veel verrassingen, muziek, rock ‘n’ roll en natuurlijk de presentatie van Antiscene.

Vrijdag 30 november Arminius - Museumplein 3 - Rotterdam
Deur open 19.30 uur - aanvang 20.00 uur. - entree gratis

MP3's van de Antiscene presentatie in Arminius

Blue Band
Rebnub
New RomeosBlue Band (antiscene party 26 okt in exit)

REKNUB (antiscene party 26 okt in exit)

Stinksisters  (antiscene party 26 okt in exit)

Alice is Back  (antiscene party 9 nov okt in las palmas)

God Knows the Absence (antiscene party 9 nov okt in las palmas)

Victor Snijtsheuvel (antiscene party 9 nov okt in las palmas)